tisdag 24 juni 2014

JOHANS RESTAURANT

Äntligen kommer detta inlägg; nämligen var jag jobbar i sommar! Jag jobbar i gamla stan i Borgå på Johans restaurang, vilket är en sommarterass och restaurang.


Vi har alltså en stor uteterass och så har vi också inneplatser i olika mysiga rum. Gården är mycket gammal och bodorna är också äkta Borgå-bodor från 1800-talet. Så alla ställen har egna namn och gården har sin egen historia. Namnet Johans kommer efter Johan Ludvig Runeberg och han har alltså bott här före han flyttade till huset, som nu är ett museum.


Ena salen heter Vagnsalen och det är en större sal vi har i användning när vi har större reserveringar. Vanliga vardagar brukar vi ha den här delen stängd. Här kommer lite bilder på Vagnsalen:




Kakan hör inte till vår menu, utan den var tillverkad på Sicapelle för ett visst tillfälle. För de som inte visste så har Johans och Sicapelle samma ägare.


Så har vi härliga Brasboden, vilket är ett lite mindre rum men så härligt mysigt med en stor brasa och sköna soffor och stolar!


Det här är inte vanliga ordningen vi har i Brasboden utan här hade vi flyttat borden för ett större gäng som reserverat bord. Vanligtvis har vi borden placerat så att flera par ryms in hit.


Vi har en god trerätters meny som vi kallar för I <3 Borgå och vi brukar variera förrätten och efterrätten med några olika alternativ som vi har på listan. Jag har smakat på nästan allt och jag kan verkligen rekommendera maten på Johans åt er alla! De som tycker om fisk måste komma och äta vår ytrökta lax med nypotatis, för den är verkligen det bästa jag någonsin ätit! För köttätare har vi sjukt god Johansburgare som är alltså Borgås bästa burgare utan tvekan! Vår kock är otroligt bra och en av de härligaste människorna jag någonsin träffat och han lagar så otroligt bra mat.

Sist men inte minst har vi Saltboden, som har dessutom en övrevåning. Här finns massor med bord och rum att sitta och äta och beundra utsikten genom stora fönstret.

 Det här är inte heller den normala möbleringen vi brukar ha utan här hade vi dukat för en större reservering.


Vi har mycket goda viner och skumvin och alla våra vinsorter kommer från viinitie, så många av dem finns inte ens på alko. Jag har själv hittat nya favoriter där och kan rekommendera att ni kommer och provar på något nytt och spännande vin hos oss! 




Hjärtligt välkomna till Johans restaurangÅgatan 8 (Jokikatu 8) och äta eller dricka ett glas vin! Varje torsdag här efter har vi Jazz-kvällar, dvs. live-musik och en god jazz-meny! Vi har öppet varje dag från klockan 12 framåt.

Mera information hittar ni på vår hemsida www.restaurantjohans.fi

VÄLKOMMEN!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! :)

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.