torsdag 14 augusti 2014

FITNESS HETS

Har varit aktiv på gymmet den här veckan! Fjärde gången till gymmet nu den här veckan, woop woop! Vi skulle gå på någon jumppa med Nise, men bestämde oss för gym istället. Tränade mina armar så de skakade till sist när jag försökte dricka ur drickflaskan, haha! Sköööööönt! Hoppas mina armar inte är helt döda i morgon, så jag orkar bära tallrikar på jobbet ;)


Om träning annars så läste jag en jätte bra artikel om träning på Helsingin Sanomat- nätsidan. Ni kan läsa den HÄR. Den handlar just om hur fitnesstrenden har börjat gå över och hur lätt det kan gå över till ohälsosamt beteende att träna och sträva efter en fitnesskropp. Det är alltid viktigt att göra allting med måtta! Jag skulle aldrig kunna tänka mig att väga min mat, räkna kalorier och planera min dag enligt måltider. Jag har aldrig gjort det och kommer knappast aldrig att göra det. Det är inte jag. Jag tycker fortfarande att för mig räcker tankesättet "äta med måtta och motionera regelbundet". Jag skulle inte kunna leva på kvarg och proteiner en längre tid, utan jag vill ha friheten att äta vad jag vill när jag vill. Visst försöker jag ibland leva lite hälsosammare och minska på kolhydrater, öka på proteiner och inte äta så mycket sötsaker och fet mat, men jag låter det aldrig gå till överdrift. Jag skulle aldrig tacka nej till en kakbit på ett kalas, ett glas skumppa på ett bröllop eller om någon bjuder mig på middag hemma hos sig. Kan inte ens tänka mig en livstil där jag skulle bära med mig egen mat på burk som är vägd precis enligt grammen och kalorierna uträknade.

Visst vill jag ha en snygg, tight och muskulös kropp, men jag är inte ändå färdig att göra helt vad som helst för den. Kroppen är ändå bara mitt "skal" och jag tycker det är mycket viktigare att ha bra personlighet och god livslust, än en snygg och tränad kropp. För mig räcker det jag gör just nu och det mår jag bra av. Kroppen förändras enligt det jag gör och just nu är jag riktigt nöjd. Det är ändå självförtroende som är det som får människor att se bra ut! ;)

3 kommentarer:

  1. You said it, girl! :)

    SvaraRadera
  2. Anonym12:10

    Härligt att läsa din blogg! :) Härligt att läsa bloggar var skrivaren är självsäker och står på "egna ben" och vågar stå för sina egna åsikter och inte följa strömmen! Du inspirerar mej! :) du har den rätta attityden mot hela denna träningshets och faller inte för denna hets! :) ljuvligt hur du också får andra, även mej, att inse detta och våga leva och inte låte livet kretsa runt träning. Du är jätte vacker! hela du! :) Förresten, vad väger du? :) och har du några konkreta mål med träningen?

    H. Cami

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, vad roligt att få läsa din kommentar! :) Oj, min vikt har nog gått ganska mycket fram och tillbaka den här sommaren pga att jag var lite sjuk i början av sommaren och vikten sjönk då flera kilon, men har nog hunnit "få" dem tillbaka :D har luggit mellan 60-64kg, den här sommaren. Just nu har jag haft lite svårt att komma på bra konkreta mål med träningen för ingenting vill riktigt inspirera men ett mål har jag och det är att kunna dra upp mig mot stången (utan gummiband) iaf en-två gånger! :) har klarat av det med gummiband, men vill gärna bli så stark att jag orkar utan ;) tidigare har mina mål varit att kunna göra 3 x 10 man push-ups och att springa 10 km och båda har jag klarat av flera gånger dessutom :) Hoppas du fick reda på allt du ville av mitt svar! :)

      Radera

Tack för din kommentar! :)

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.