måndag 1 juni 2015

CHIAKRÄM MED VANILJKVARG

Fick tips av Nise på en supergod och hälsosam efterrätt, nämligen chiakräm. Kokade upp lite bär i en kastrull med lite vatten. Jag använde frysta blåbär och jordgubbar. Jag lade i en lite matsked honung för att få lite söt smak. Efter att bären kokat upp, så fick de stå och svalna lite och så blandade jag i några matskedar chiafrön. Sedan fick det igen stå en stund så att chiafröna fick göra sin uppgift, nämligen göra den till kräm. De sväller upp i vätska ganska fort, så det tog kanske 10min.

Serverades med några skedar vaniljkvarg. MUMS! Jag gjorde en större sats, det blev ca 4 portioner. Tänkte koka upp mera av det här och äta det med naturell kvarg också. Nise sa att de passar också bra med gröt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! :)

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.