tisdag 18 augusti 2015

LEFKAS BILDBOMB 3

På fjärde dagen hyrde vi bil och runt till andra sidan av ön för att besöka Porto Katsiki och Egremni. Vi kom till paradiset när vi såg Porto Katsiki stranden! Vackert turkost vatten och så fina utsiker.

Vi bara gapade och beundrade de vackra utsikterna. Ungefär 150 trampor fick vi gå ner för att komma till stranden. Det kändes nog inte så farligt, fast vi hade varit duktiga på morgonen med Jonas och börjat dagen med en springlänk. Men i närmare 40 graders hetta börjar nog svetten rinna av att gå i trappor. 

Porto Katsiki hör till ett av de vackraste ställen jag sett i mitt liv och det känns så orättvist när inte bilderna alls kan visa det lika bra. Färgerna var så otroligt vackra och när man gick på stranden kändes det som om vi kommit till paradiset.


Andra stället vi åkte till hette Egremni. Vi körde ner för en dammig sandväg och hamnade lämna bilen ganska långt bort. Vi hamnade alltså först gå 500 meter för att komma till baren och till början av trapporna till den här stranden. I 40 graders hetta hann man nog bli svettig på den halva kilometern. Vi åt lunch där uppe i baren med en obeskrivlig utsikt över havet och stranden.


Efter lunchen var det bara att gå ner 350 trappor för att komma ner till stranden. Phuuust! Vägen ner gick nog riktigt bra..
När vi kom ner till stranden var man genom svettig och benen skakade av att ha gått ner så många trappor. Men värst var det nog sedan när vi skulle gå upp tillbaka..! Vi tog ett dopp i havet just före vi skulle börja gå så att det skulle svalka ens lite, men det tog inte länge förrän svetten rann. Vi överlevde trapporna upp, men hade ju ännu en halv kilometer dammig uppförbacke till bilen, så vi fick stanna i baren igen och dricka lite vatten. Det var tungt! Men efteråt kändes det superbra, men i den hettan är det nog inte så skönt att hamna gå så där mycket. Behöver nog inte se den stranden mera, haha! 

Visst hade vi fått lite färg att fastna på oss också. Tur att vid det här laget så kändes inte kvällarna mera lika svettiga när man blivit van med värmen. Skönt att inte svettas men inte heller frysa på kvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! :)

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.