fredag 14 augusti 2015

LEFKAS BILDBOMB 1

Har kommit tillbaka till vardagen efter en otroligt skön vecka i Grekland! Lefkas är ett underbart vackert ställe och det var roligt att få se en annan sida av Grekland. Jämfört med turistfyllda Rhodos var Lefkas mycket lugnare och vackrare ställe.

Grekisk mat, ah underbart! Jag älskar grekisk mat, så som tzatziki (som vi åt precis varje dag), kyckling gyros (alltså samma sak som kebab typ) och kyckling souvlaki som alltså är kycklingspett. Smakade också på god hummus, verkligen gott lamm och superbra friterade kalamari som ni ser på bilden här nedan.


Åt också ganska mycket sallad, speciellt grekisk sallad, haha. Deras oliver, rödlök, fetaost och tomater var sjukt goda! 



Kvällarna var alltid fina nere vid stranden och det var så mysigt att äta på restauranger där nere. Vi hade hotellet jätte nära stranden och själva "shopping" gatan.

Havet var varmt! Alltså det var över 30 grader! Överlag så hade vi ju kring 35 grader varje dag och på kvällarna sjönk den till 27-28 grader. Så till och med nätterna var heta! Svetten rann nästan dygnet runt, före man blev van med värmen. Har aldrig upplevt att Grekland kan vara så varmt, men värmen lär ska ha kommit från Afrika, så det var extra varmt där.


Det var helt onödigt att chilla vid hotellet och bassängen där, för vattnet var ännu varmare där, så det svalkade inte alls. Kvällarna gick vi alltid en stund på huvudgatan, men jag shoppade inte egentligen något annat än solglasögon och en handväska. Köpte istället tvål och kryddor hem. Glassen var hemgjord där och kostade ingeting för en boll. Deras frozen yoghurt var också såklart jätte god! Den här resan gick nog mest ut på att njuta, äta och dricka gott och beundra vackra Grekland.

3 kommentarer:

  1. Anonym22:47

    Bah :D Hanna! Dit har jag varit! Helt underbart ställe! Det här ska vi snacka om på kafferasten nästa vecka! :D många utropstecken där :P

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! :)

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.