tisdag 6 december 2016

LYXMAT

På veckosluten är det roligt att lyxa till middagen lite extra. Förra veckoslut åt vi nötkött med pepparsås och ugnsrotsaker. Att äta gott kött är nog det bästa, men det är också sådant vi inte har råd med så ofta. Bästa skulle ju dessutom vara att köpa kött från Herek köttaffären, men ibland är det billigare att köpa från vanlig matbutik då när de har erbjudanden.

Om kött inte vore så dyrt, så skulle vi nog äta mycket mera av det. Köttgrytor, stek och biffar är ju så supergott men plånboken tycker inte så mycket om det. Fast samma sak gäller med fisk. Speciellt lax som är så otroligt gott är också en lyx som vi får njuta av alltid nu och då. Den som säger att det inte är någon skillnad på priser ifall man äter hälsosamt eller ohälsosamt kan nog se sig. Det är stor skillnad. Hälsosamma och bra varor är dyrare. Cold fact. Då vi vill storhandla nötter, frukt, grönsaker, fisk, kött och höna så blir det en ganska stor summa i kassan. Ifall vi skulle äta makaronilåda, kållåda, pasta och potatis hela tiden så skulle det inte kosta så mycket.

Jag har dessutom haft lite svårt att förstå att när jag inte längre är studerande så kan jag också köpa bättre mat och spendera lite mera pengar i butiken. Ibland får jag riktigt illa att vara när vi storhandlar för en vecka och det blir närmare 100e för oss två, men inte är det sist och slutligen så mycket när vi tänker att då har vi handlat goda och hälsosamma råvaror och vi får bra mat i oss då. Det som jag ändå har märkt att det är bäst för oss att följa med reklam och se vad olika butiker har för erbjudanden. Vi strävar till att alltid köpa maletkött, höna och lax då när det är på erbjudande, så lägger vi det i frysen ifall vi inte hinner använda det före datumet går ut. Samma sak med frukter och grönsaker, så försöker vi köpa det som är billigast den säsongen och stora mängder på en gång så att det räcker en tid framåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! :)

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.