måndag 17 april 2017

LÅNGFREDAGEN HEMMA HOS OSS


På långfredagen bjöd vi mamma, Thomas, pappa, Milla och Jankka och Anna hem till oss på middag. Vi bjöd på trerätters och tanken var att alla skulle umgås och Jonas pappa och Anna skulle lära känna mina föräldrar lite bättre. Vi älskar ju att få klä upp oss fint med Jonas och fixa till det här hemma med finmiddag. Det är så skoj att få bjuda folk hem till oss och bara njuta. Jonas sköter matlagningen men lite får jag hjälpa till såklart, och jag ser till att hemmet är städigt och så får jag sköta om dukningen. Hyvä työnjako, med andra ord!



Så här blev dukningen och se ut på långfredagen. Hittade på att använda rosmarin som dekoration med servetterna (tack till pinterest goda idéer!). Sedan har vi ju inte riktigt samlat tillräckligt med likadana kärl ännu, så fick ha lite var och varannan tallrik och glas/vinglas i olika stil, men visst är det hemtrevligt så också.



Kvällen började vi med att skåla med skumvin och jordgubbar. Därefter bjöd vi på förrätten som bestod av batong i två olika stil.



Batong med tomatsalsa och stekt halloumi. Batongen stekte vi även i pannan i stund. Tomatsalsan är så simpel så att det är blandat tomat, rödlök, vitlök och färsk basilika. Mycket simpelt men mycket gott också!


Batong med stekt spenat, rostade pinjenötter och stekt halloumi. Färsk spenat stektes i pannan med olja, vitlök och salt. Det är så otroligt simpelt men så otroligt gott också. Båda sorterna gick åt väldigt fort och var väldigt omtyckta. Det här är en av min och Jonas favoritförrätt att göra här hemma, för det är så superenkelt och det passar i allas smak.


Huvudrätten bestod av hemgjord whiskysås, som också var väldigt omtyckt.


Morot, squash, rödlök och batat i ugnen.


Kött i två olika slag; en bit hjortstek vi fått av mamma och en större bit lamm vi fått av pappa. Lammet hade vi haft i marinad en natt och båda sedan i ugnen en god stund. Båda var väldigt goda och fick mycket komplimanger. Det var så omtyckt att nästan allt tog slut, fast vi hade ganska mycket av det.


Till sist serverade vi kaffe med jordgubbar doppade i choklad (något som faktiskt jag gjort!) och fyllda kinderägg. Kinderäggen fyllde vi med smält vitchoklad blandat med apelsinkvarg. Helt amazing! Mycket enkelt att göra och passade perfekt till efterrätt.


Vi hade en väldigt lyckad kväll och vi har skrattat, pratat om kärlek, fått goda råd i livet och fått höra så mycket vackra ord av våra föräldrar att vi satt nog med tårar i ögonen flera gånger under kvällen. Vi fick höra så mycket fint om oss och hur bra vi jobbat med vårt tränande också, fick så superfina kommentarer av alla om hur vi blivit mindre och fått så fina resultat. Hela kvällen var full av kärlek! Vi fick även fortsätta kvällen ännu alla tillsammans till nya Kliffa, för att våra drickor tog slut här hemma. Det slutade med att vi faktiskt satt dit tills stället stängdes och sedan delade taxi tillsammans hem. Jag hade nog så jätte roligt och fick höra ännu av alla att de var väldigt tacksamma och nöjda över middagen och kvällen. En väldigt lyckad middag och kväll med andra ord, så vi började lite redan prata om när vi kan nästa gång samlas alla igen!

Detta minne har jag länge kvar!❤

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! :)

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.