tisdag 8 augusti 2017

HONEYMOON NR 1 (del 1)


Vi åkte på vår första bröllopsresa direkt på måndagmorgon efter bröllopet. Den hade vi bokat redan förra året på hösten, till Dubrovnik i Kroatien. När vi kom fram till Dubrovnik hoppade vi i en taxi och chauffören var väldigt trevlig och berättade lite om Dubrovnik åt oss. Redan under bilresan fick vi se härliga vyer och en liten del av Dubrovnik. När vi kom fram till hotellet måste vi vänta på att vårt rum blev klart, men när han vid disken förstod att vi är på vår bröllopsresa så erbjöd han gratis skumvin åt oss medan vi väntade. Helt perfekt att sitta ute på terassen och dricka skumvin direkt i början av bröllopsresan!


När vi sedan fick vårt rum, så ville vi genast byta om och gå runt och titta omkring oss. Riktigt bredvid hotellet fanns två stränder, Copacabana beach och Cava beach. Båda hade jätte fina solstolar och vi såg nog direkt att det är inte billiga ställen att ligga och sola och speciellt att gå och hämta något drickbart eller ätbart.Vårt hotell hade restaurang med buffé på kvällarna, men vi fick hjälp med att hitta till en restauranggata ett stycke från vårt hotell. Det var enkelt att åka med buss dit, fast det inte var bara under 2km från vårt hotell. Före vi hittade till restauranggatan så kom vi till hamnen. Vi hade åkt för långt med bussen, därför kom vi till hamnen vi gick där och tittade omkring oss och till sist hittade vi nog till restaurangerna.
Vi hittade fina vägar att gå längs med från restauranggatan och en kväll gick vi längs med vattnet hela vägen så långt vi kunde och det ledde oss tillbaka till vårt hotell. Så iaf tre kvällar gick vi hem istället för att hoppa på bussen. Den här vägen var nog längre än den som gick längs med vägen där bussen åkte, men mycket finare vyer.


Första kvällen tog vi lite av allt gott vi hittade på en restaurang och så delade vi. Det var kyckling ceasarsallad, vitlöksbröd och en skål full med friterad bläckfisk, några småfiskar (otroligt goda!), räkor och friterade musslor. Några kvällar satt vi sedan vid vår poolbar och drack några goda drinkar. Där var livemusik varje kväll, men ganska tomt och lugnt var det varje kväll. Vi delade poolbar med några andra hotell och de hotellet vi bodde på och hotellen runt omkring oss var väldigt fina och dyra. Vi har råkat ha bra tur när vi bokat, för vårt hotell blev inte dyrt fast det är ett finare tre stjärnigt, men de andra runt omkring var fyra och möjligtvis fem stjärnigt. Så det fanns inte mycket unga på de här hotellen.En bild på Copacabana beach. Dit gick vi andra dagen och hyrde solstolar. Där låg vi i några timmar och solade och simmade. Vattnet var så klart att man såg bottnet hela tiden, oberoende hur djupt man simmade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! :)

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.