torsdag 13 juli 2017

FESTLOKALEN


Vi hade vårt bröllop i Jonas familjs egen ladugård, som har blivit renoverad från en ladugård till en festlokal. Men vi ville ha festen i övrevåningen och den har inte blivit fixad så som nedrevåningen, så vi har fått dammsuga golv, väggar och tak där. Golvet blev slipat och petsat och vi köpte belysning och fixade strömmen där. Jag hade i tankarna det här tyget jag ville ha upp i taket och det var nog så härligt när vi kunde förverkliga det.


Här är några före bilder, men här är golvet redan fixat och vi har just hängt upp tyget och hälften av belysningen är uppe. Vi hade både led-ljusslingor i tyget och de där led-lamporna som går tvärsöver i lokalen.


Till dukningen hade vi fått en hel del glasburkar och de där björkbrickorna gratis från ett annat bröllop. Som bordsdekoration hade vi blommor och ljus i glasburkar på de här björkbrickorna. Servetterna vek och pysslade jag själv med hjälp av Lotta. Inne i lokalen blev vi nästan 80 personer, lite trångt men inte ändå så farligt trångt.


Sittordningen skrev jag på en spegel med vit tusch, som går att tvätta bort. Dessutom hade vi bordsnamnlappar på alla platser. Programmet skrev vi på en lava jag hade slipat och målat. Här använde vi också vit tusch, som går att tvätta bort så den kan återanvändas. Svarta målningen är dessutom svart tavel-målfärg, så det går att skriva med krita på.Vi hade lite lyktor också med ljus i olika storlek och form för att ge stämning. Som gästbok hade vi en tavelram dit alla fick fälla ett trähjärta med sitt namn. En superhärlig idé och just nu är tavlan framme i vardagsrummet. Men en vanlig gästbok tvinnade också runt i lokalen, för den boken hör till Bondas lokalen, men den har vi faktiskt inte hunnit läsa i ännu.


Photoboothen var ganska simpel och här hade vi också fått en massa grejer gratis från ett annat bröllop. Så det fanns hattar och mustascher och annan rekvisita. Photobooth skylten har vi gjort själv, igen av samma svarta tavelfärg och vita tusch.


Och till sist ännu en hög med bilder på lokalen som vår fotograf tagit. Stämningsfullt och fint var det precis hela dagen och det blev nog helt så som jag hade drömt. Jag är väldigt nöjd över hur fint vi fick det och hur mysig och unik lokal vi hade. Alla bord och stolar har alltså också skaffats just för vårt bröllop, så vi har nog faktiskt haft mycket att fixa för att få lokalen i skick. Tur behövde vi inte själv betala något från vår budget, utan det är Jonas famo som stått för alla konstnader då det är hon som sedan hyr ut lokalen och på det sättet förtjänar pengarna tillbaka.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! :)

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.