söndag 31 januari 2016

SMÅ SAKER KAN GÖRA STORA FÖRÄNDRINGAR

En månad har gått av vårt alkoholfria och hälsosammare levnadsvanor. Riktigt bra har det gått, fast jag har varit sötsugen nästan hela tiden. De första veckorna var svårast. Jag bara väntade till vår godisdag och gick flera dagar och funderade på vad jag vill äta då. Men det blev lättare vecka vecka och nu tänker jag inte lika mycket på det mera och jag är inte på samma sätt sugen och snål. På jobbet har det varit svårt ibland då vi varje dag har haft något framme på kaffebordet. Speciellt de dagar som känns extra tunga så skulle det ha smakat lite extra bra med en bulle med kaffet, men har nog kunnat hålla mig!

Vi har nog lite fuskat med Jonas, haha. Alltså desto mera man gör det som en "diet" desto mera tänker man på mat och sådant man inte borde få äta. Och det tycker jag inte är hälsosamt! Att gå och övertänka på mat och sötsaker, bara för att man inte borde äta dem. Så nu kommer vi också att lätta lite och vi börjar äta lite bröd igen och annat vi lämnat den här månaden, men vi fortsätter att äta hälsosamt på veckan och så unnar vi oss lite mera på veckosluten. Det här var ett bra sätt att komma igång med de där goda levnasvanorna vi haft tidigare. Vi har kommit bort från onda cirkeln med godsaker varje dag och ohälsosamma kvällsmål varje kväll.

OCH vår hälsomånad har gjort sitt! Vi har också fått lite synliga resultat. För mig ser skillnaden ut så här:

vikt: - 2,2 kg
fett %: - 2%
muskelmassa %: + 0,9%
vätska %: + 1,4%

Min vätskeprocent har ökat och börjar småningom närma sig normalt, hurra! Lite mera muskler och bort med lite fett, vilket också påverka vikten lite. Mina mått har också lite ändrat:

midja: - 3cm
mage: - 6 ½ cm
höften: - 2cm
rumpan: - 2 ½ cm
lår: - ½ cm

Totalt har jag tappat 14 ½ cm från kroppen! Så tydligen behövs det inte mycket för att få sin kropp lite hälsosammare bara genom att lite ändra på levnadsvanorna och komma igång med träningen. För det här har ju inte varit någon strikt diet och vi har inte gjort några radikala förändringar i kosten eller träningen. Vi har tränat normalt på gym 3-5 gånger i veckan med varierande program och vi äter vanlig husmanskost för det mesta.

fit, nike, and workout -kuva
weheartit.com

Hoppas såklart att vi får liknande resultat om en månad igen då vi igen jämför! Har nog en väg kvar till att få min vätskebalans i skick och de andra bitarna också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! :)

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.