måndag 12 september 2016

BALKONG

Första gången någonsin som jag har faktiskt kunnat utnyttja balkong ordentligt och njuta av att ha en sådan! Vår balkong är stor och rymlig. Mamma köpte balkongsmöblerna åt oss till inflyttningsgåva och fast vi har två stolar, en soffa och ett bord så finns det ännu rum för mina gröna växter jag försöker odla där. Men en av de bästa och skönaste grejer med en stor balkong är det att vi kan ha byket där ute och torka. Det har torkat så fort när vi haft flera fönster uppe och det dammar inte på samma sätt inne. Dessutom är det inte i vägen heller i badrummet.

Småningom börjar allt dö, haha... Men har lyckats ganska bra att ha något grönt där hela sommaren som vi har kunnat använda i matlagningen. Har haft bland annat persilja, gräslök, basilika, dill och sallad där. Fick en tomatplanta och en någonsorts paprikaplanta av mamma, men det har nog inte hänt någonting alls med dem. Gröna är de, men inga blommor eller annat tecken av frukt har de gett.


Jag har också kunnat sola på balkongen, då det finns så mycket rum! Har kunnat ta upp flera fönster och lägga ett täcke på golvet och ligga där och sola och läsa bok i flera timmar. Att ha glasad balkong är nog bäst! Det hålls rent och fint där och det känns ju som ett extra rum. Vi borde bara skaffa någon matta dit, fast nu har det varit enkelt att kunna dammsuga och sopa där. Men väntar på mysiga höstkvällar då vi kan mysa under filten och dricka något gott och tända ljus i lyktorna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! :)

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.