torsdag 26 november 2015

CHRISTMAS LIGHTS
Julpyntet är framme, men ynkligt lite är det nog. Men lite mera ljus har jag framme, speciellt röda ljus som jag annars inte gillar. Jag tycker mysbelys är det som gör julstämningen. Så har jag första gången någonsin en julgardin uppe, den med röda stjärnor i vardagsrummet. Bollarna som hänger i köksfönstret har Milla gjort och jag fixade lampor i dem. Det är också första gången jag äger en ljusstake! Jag fick den av mamma. Lite mera modern och simpel, som passar mer i min smak än de där traditionella triangelformade eller raka med tjocka "ljus".

Mysigt att i år faktiskt mysa och njuta av väntetiden. Förra året firade jag julafton i Thailand med Prillan. Lite annorlunda att äta Pad thai och dricka thailändsk öl, jämfört med traditionella julbordet vi har här i Finland. Så i år ska jag faktiskt njuta dubbelt av julen här i Finland och dricka litervis med glögg (har gjort det redan!), äta pepparkakor och speciellt degen tills jag får magknip (också gjort det), klämma i mig för mycket julmat på julafton och ge mysiga julklappar åt nära och kära. Hoppas vi får snö före julen, för en utedag i pulkabacken skulle också sitta bra!

Första gången jag firar julen här i lägenheten och första gången jag firar julen tillsammans med Jonas. Får se blir det första och sista julen här i lägenheten... ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! :)

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.