onsdag 9 augusti 2017

HONEYMOON NR 1 (del 2)


Ena dagen besökte vi gamla staden i Dubrovnik, där city walls finns som man får gå runt och titta. De här city wallsen går runt gamla staden och de har fungerat som skydd i krig. Nu är det mera för turister och det är ett av Dubrovniks måsten man måste uppleva när man är där.


Vi valde en väldigt het dag att gå dit och fast vi försökte att inte gå mitt på dagen då det är varmast så ändå var det superhett. Det var verkligen svettigt och tungt att gå upp och ner i trappor i ungefär 35 grader.


Tur hade vi ändå förstått att ha bra skor och annars också bra kläder på oss. Vi såg några andra turister som kom med högklackade skor upp för trapporna och det blev minsann tungt för den turisten kan jag tänka mig. Det tog ungefär två timmar för oss att gå runt, med lite pauser emellan.


En glimt av gamla staden uppifrån sett. Gamla staden består av många små och trånga gator, som går mellan alla hus.


Lite fotopauser såklart.
Den bästa utsikten i hela Dubrovnik! Den här bilden som man ser på alla reklambilder om Dubrovnik. Det går inte ens att beskriva med ord hur vackert det var där uppe, men tur fick vi några superfina bilder som minne.Det fanns olika små caféer längs med vägen runt, där man kunde stanna för att äta något smått eller bara svalka sig med lite kalla drycker. Vi hade vatten med oss och vi köpte färskpressad apelsinsaft, men några gånger fick vi nog också stanna på de här ställen och köpa lite glass och dricka.Och kanoner fanns kvar. I luckan syns också ön Lokrum, som vi nog sen inte alls besökte fast det också var ett ställe som rekommenderades.Andra sidan av gamla staden. Här fanns en hamn som hade olika sorters båtutfärder, bland annat glasbottenbåtar och jag tror det var härifrån man kunde åka med båt till Lokrum ön.

Och på kvällen smakade maten igen superbra efter en lång och svettig dag runt i gamla staden. Jag åt en skaldjursrisotto som var riktigt bra och Jonas åt något som var ganska typiskt i Kroatien, som såg ut som avlånga köttbullar. Vi var för hungriga för att hinna ta bild på hans mat...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! :)

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.