tisdag 5 september 2017

SINNE RESTAURANG

Jag bjöd Jonas ut och äta till Sinne när vi kom hem från vår bröllopsresa. Vi hade testat Sinne för två år sedan, men då var vi inte så speciellt nöjda. Men nu när Jonas två gamla klasskompisar från kockskolan är huvudkockarna där och ena av dem gjorde maten till vårt bröllop, så ville vi gå dit pånytt.


Vi åt deras fem rätters meny. Först fick vi räk ceviche, fast den inte hörde till vår meny, men vi satt brevid köket och Jonas gamla klasskompis var där så han gav några extra portioner åt oss. Vi fick också smaka på deras benmärgssmör, som var något extra han ville bjuda på. Den här rätten var väldigt fräsch.


Andra huvudrätten var fisk med torkade oliver (svarta pulvret) och tomater. Den här var supergod! Mums!


Tredje rätten var tartar. Det var visst så att den här inte heller hörde till vår meny, men tur var fick vi ändå den som extra. Jag har blivit så förtjust i tartar efter att ha ätit tartar i Sicapelle och i Meat District, och den här var också väldigt prima. Det där gula är faktiskt gravad äggula, vilket var intressant och gott.


Fjärde rätten var nypotatis med smörsås och rom. Simpelt och riktigt gott nog, men kanske inte något så extra. Lite speciellt att äta smör så här, haha. Jag är inte så speciellt förtjust i potatis överlag så...


Femte rätten var risotto. Om jag minns rätt var det sparrisrisotto. Riktigt gott också! Krämigt iaf precis så som risotton ska vara.


Sista varmrätten var entrecoté med grönsaker. Mums vad det var gott! Jag tycker så mycket om att beställa kött på restaurang, men jag kan lätt bli besviken om den är dåligt tillagad eller ifall den är seg som en skosula. Den här var iaf riktigt primakött och mumsigt gott!


Sist men inte minst efterrätten. Det var somriga bär med maräng, hemgjord glass och pannacotta. Fräscht och lätt efter så många saltiga rätter. Vi var nog helt supernöjda med vår mat och vi drack både skumvin och vin med maten och de smakade också väldigt bra. Till Sinne ska vi absolut gå pånytt.

Den kvällen slutade sedan så att kocken bjöd oss på skumppa nere vid åstranden med hans blivande fru. De ville diskutera om bröllop med oss och vi hade så roligt att vi bestämde oss för att fortsätta kvällen med dem. Vi gick en sväng via oss och sedan därifrån till kockens familjhus nära oss, där vi sedan badade bastu och blev ännu bjudna på nattmat, dvs. renkött med risotto, haha. Det var så roligt att lära känna dem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! :)

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.