måndag 29 augusti 2016

MAT TIPS

Det här är något vi har helt fastnat för; stekta grönsaker. Gott och superenkelt och man kan ha nästan vad som helst. I den här pannan hade vi grönkål, morot, squash och rödlök. Passar med vilken maträtt som helst! Vi tycker om att krydda det lite starkt dessutom, men det går ju lätt att variera också. Morot är annars också en favorit hemma hos oss för det är så lätt att lägga morot överallt och att tillverka den på olika sätt. Vi har blivit ganska bra på det där att ha ordentligt med grönsaker till varje middag.

I dag kokade vi ihop en kokos-kycklingsoppa. En riktigt asiatisk och väl kryddad soppa. Vi använde oss av citrongräs, ingefära, vitlök, morot, lök, färsk chili, omarinerade kycklingstrimlor, vandaloo krydda på burk, lime, bönor och kokosmjölk. Det blev jätte gott! Passligt starkt och kanske det hjälper mot alla flunssabobbor som rör sig i skolan nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! :)

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.