måndag 28 december 2015

JULAFTON I FINLAND

Förra året spenderade jag julafton i Thailand tillsammans med Prillan. Vi drack thailändsk öl och åt pad thai till middag. Vi solade på olika stränder och njöt av hettan och utsikterna i vackra Thailand. Men jag måste säga att det är nog ändå skönt att fira julen hemma i Finland. Det här året kändes riktigt speciellt bra då jag fick fira julen tillsammans med Jonas.

Förra julen var vi redan kära, men jag var långt borta och vi höll det hemligt då ännu. Endast några få visste om oss. Vi ville vara lite extra söta så vi hade matchande kläder, haha. Blått och en röd rosett!



Fast vi var bara familjen, så blev det till sist ganska många personer. Det var min första jul i Vålax hemma hos syrran i deras slott. Dessutom min första jul med lilla Aurora.


Julbordet bestod igen av en massa läckerheter och vi hade igen delat upp vem som fixar vad. Jag och Jonas fixade coleslaw sallad och sill. Coleslaw inte så traditionell julsallad, men så omtyckt och god!

Skagenröra och laxröra, inte heller så traditionellt julbordsmat men vi som älskar fisk och skaldjur! Mums!! 


Men såklart alla lådor, köttbullar och rosolli hade vi på bordet också. Till efterrätt plommonkräm, som alltid och lite annat smått och gott med glöggen. Julgubben hämtade paketen när det redan börjat skymma. Det här året hade han inte tid att komma in utan lämnade bara paketen framför ytterdörren. Jag, Alli och lilla Aurora delade ut paketen. Massvis med paket fanns det i säckarna! Till och med jag och Jonas hade varit snälla, för vi fick så otroligt mycket paket!

Jag fick bland annat guldörhängen, en beige halsduk, varma vantar, en våg som mäter allt från vikten till muskelmassan, choklad, ljus, hudvårdsprodukter, en skön fleece, en korg full med små och roliga saker och en kokbok av brandmän som tipsar på hälsosamma maträtter och mellanmål.

När det blev kvällen och barnen gått och lagt sig, så flyttade vi vuxna och unga oss till övrevåningen där vi tog fram bordspelen. Vi spelade Trivial Pursuit och Master of Movies i olika lag. Skrattade och fick ibland känna mig riktigt smart, men ibland lite smått dum då jag inte visste någonting, haha. Närmare klockan halv två gick vi sedan och sova och så var julafton förbi.

1 kommentar:

  1. Tack för den bästa julen nånsin ��❤️

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! :)

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.