söndag 26 mars 2017

SMOOTHIEBOWL OCH HEMGJORT GOTT

I dag provade vi på nya trenden "smoothiebowl" till frukost. Vi gjorde alltså nästan en vanlig smoothie vi brukar göra, men ingen mjölk så att den inte skulle bli för lös. Vi hade i en banan, två apelsiner, blåbär och yoghurt. Vi skippade alltså proteinpulvret och kakaon den här gången, för att göra den lite annorlunda. Utanpå lade vi chiafrön (som vi blandade i sedan, men ville ju göra det snyggt till bilden 😉 ) och vår hemgjord müsli. Mums, riktigt gott på det här sättet. Men det här är nog mera veckoslutsgrej, för det här hinner vi inte med på vardagsmorgonen, då är det enklast med en klar smoothie vi gjort kvällen innan som vi bara behöver hälla i oss.


I vår hemgjorda müsli har vi rågkli, havreflingor, mörk kakaopulver, lite olja och honung smält ihop, pumpafrön, nötblandning, russin och torkade äppelbitar. Jonas gör det så att han blandar de torra ingredienserna ihop och häller i oljan och honungen han smält ihop i stekpanna. Sedan blandar han om och häller allt på en plåt och in i ugnen en stund. Efter ugnen så lägger vi i äppelbitarna och russinen. Voilà, färdig müsli utan tillsatt socker och konstigheter!

När vi gör müsli brukar det bli en sådan stor burk. Vi gör inte så jätte stora mängder åt gången, för det är nog godast att äta müslin när den är ganska färsk och inte varit i burk i flera veckor. Ännu skulle vi vilja hitta ett recept på hälsosamma müslibars eller liknande som vi kunde äta till mellanmål. Vi tycker om att testa på olika hälsorecept, för det gäller nog att prova sig fram för många recept kan vara ganska smaklösa eller tråkiga. Jag läser gärna ifall någon har att tipsa på goda chokladbollar, mellanmålsidéer och lyckade hälsoefterrätter.

Vi provade också på att göra torkad banan, alltså helt bara bananskivor i ugnen på låg värme i flera timmar, lika som äpplen (men på dem lägger vi kanel också). Äpplen blir jätte goda, men bananen var nog lite smaklös. Bananen borde vara ganska mjuk och mogen, så har den mera smak, för nu hade vi ganska färska och gröna bananer så de blev lite smaklösa. Det här vill vi prova med olika frukter, för det är så gott när man är lite sugen på något eller behöver något smått i sig, så enkelt att ta några fruktchips och så blir man nöjd för stunden. 


2 kommentarer:

  1. Ha du kolla på 56kilo bloggen? :) där finns mycky rolit, ha prova chokladmousse och pepparkakasmuffins iallafall å dom va jättegoda! Vissa resept kan ha konstiga special sötningsmedel men dom kan man ju ofta byta ut eller så tar man bara ett annat recept :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, men tack för tipset! :) ja kolla genast! :D

      Radera

Tack för din kommentar! :)

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.