måndag 23 maj 2016

BATAT DELIKATESS

Senaste nya maträtt vi provat på var ugnsbatat (typ som ugnspotatis) med maletkött, fetaost, räkor och gräddfilssås. En ny delikatess! Jag skulle när som helst välja det här istället för ugnspotatis, för det här var helt klart mera i min smak. Jag har blivit kär i batat och skulle kunna äta hur mycket som helst av det.

Receptet hittade vi i en Pirkka tidning, men det är så simpelt som att tvätta bataten, skär den i klyv, stick hål i den med en gaffel och pensla den med olja. In i ugnen 30-50 min beroende på storleken av bataten, salta och krydda och när du tar ut den så söndra den med gaffel och fyll den med vad som helst! Simpel as that! Skalet går också att äta och det hade massor med smak! Bataten blev så mjuk att det var som mos, nami nami. Det här blir en maträtt vi gör oftare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! :)

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.