måndag 30 maj 2016

FISK, KÖTT OCH EFTERRÄTT

På lördagkväll ordnade vi middag åt Jonas pappa, vilket var vår födelsedagsgåva åt honom; en trerätters middag. Förrätten blev igen vår specialitet; skagen och laxröra på stekt limpa med rucolasallad och balsamico. Den här gången blev det sjukt gott och lyckat! En av mina favoriträtter. 

Huvudrätten; marmorerad oxfilé med rödvinssås och ugnsrotsaker. I ugnen hade vi batat, morot, palsternacka, rödlök och vitlök. Vi ville inte fixa pepparbiff igen, då det har blivit en hel del av det nu på våren så Jonas gjorde sin sjukt goda rödvinssås istället, MUMS! Allt bara smalt i munnen...

Efterrätt; vanilj-vitchokladpannacotta med sockrade jordgubbar i citronsaft och med mynta. Passade perfekt efter goda förrätten och huvudrätten att äta lite lättare efterrätt. Nami nami. Vi satt länge här hos oss, och vi gick också en sväng till stan ännu efter allt ätande. Hann se lite vänner och bekanta där.

Vi hade igen en gång en lyckad middag hemma hos oss och detta fortsätter vi med. Inte är det så vänligt mot plånboken, men det är så mysigt att få bjuda nära och kära på god mat. Det är det vi gillar bäst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! :)

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.