söndag 29 maj 2016

HEMÄGARE!

Vi har köpt en lägenhet med Jonas! Det blir flytt på sommaren, i slutet på juni, så vår lägenhet ser nu redan lite kaotisk ut därför. Vi har redan börjat packa ner en hel del och sälja möbler och saker vi inte behöver eller vill ha med till nya hemmet.

Vi är så lyckliga över att vi hittade det perfekta hemmet! Lite längre från centrum än vad vi tänkte oss, men ändå så nära att det är lätt att gå eller cykla. Jag kommer dessutom att ha superkort arbetsväg till Kvaba, jeejee. Vi hittade en så fin och helt nyrenoverad trea med bastu och stor balkong i Östermalm. Så fint och bra skulle vi inte ha hittat för samma pris någonstans mera centralt i Borgå. Vi ville inte heller flytta längre bort från centrum, för vi trivs nära allt och att inte vara bunden till bil är ett stort plus.

Detta är ett stort steg i vårt förhållande, men detta har vi gått och funderat på redan en längre tid. Vi har klarat oss helt bra i den här ettan tillsammans, men lite större vill vi nog ha nu. Vi funderade också en längre tid på ett hus, men vi kom ändå fram till att vi vill bo nära stan och att vi nog inte är där ännu i vår livssituation att vi skulle vilja bo i ett hus. Lägenhet är dessutom enklare att sälja, ifall vi inte vill bo länge där.

Allt gick väldigt fort när vi sedan bestämde oss. Vi besökte en bank och diskuterade om lån och redan samma kväll ringde vi och frågade om den här lägenheten och ifall vi kunde på söndagen åka dit för att titta på den. På lördagen pratade vi med en annan bank, så då visste vi redan att två banker skulle bevilja lån åt oss. Den här lägenheten hade dessutom varit redan en tid till salu och de hade sänkt priset nu. Vilket var perfekt då jag blev helt kär i den då redan jag första gången såg den, men då tyckte jag priset var för mycket.

På söndagen åkte vi dit och titta tillsammans med min mamma och Thomas. Vi blev alla fyra riktigt kära i den och hittade inte något vi inte skulle ha gillat. Så redan den gången lade vi sedan in erbjudande på den. Det gick så där väldigt snabb, haha. Inte är det väl riktigt normalt att man vill ha den första lägenheten man tittar på och direkt lägger in erbjudande. På måndagen talade vi ännu i telefon med en tredje bank, så efter det blev det bara att destämma vilken bank vi ville ha lån ifrån. Det blev inte ett svårt beslut, då vi fick ett så bra erbjudande från ena banken. Allt har sedan smidigt på och vi har fått allt fixat via telefon.

På fredagen var vi till banken 1,5h och då fick vi fixat allt med lån och bankbyte och skrivit under på papper att vi köpt lägenheten. Superenkelt! Jag blev överraskad över hur lätt allt gick till och speciellt hur enkelt banken skötte allt för oss, utan att vi behövt springa dit flera gånger utan vi fick allt skött på en gång.

Så nu är vi lyckliga hemägare, som väntar på att få flytta in i vårt egna hem!


2 kommentarer:

  1. Grattis! :) super att betala i egen ficka iställe för hyra :)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! :)

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.