söndag 23 oktober 2016

MEAT DISTRICT

Min pappa fyllde 60 år på måndagen och min och Jonas gåva åt honom var att föra honom ut och äta på lördagen. Hans fru hade fyllt 40 i början av året, så egentligen var det här en gemensam gåva åt dem (100år!). De visste bara att vi skulle hämta dem och att det troligen skulle bli mat.

Vi började kvällen hos oss och vi bjöd från Hendrick's gin&tonic åt dem. Även min bror kom en sväng på drink till oss och gratulera pappsen. De visste att vi skulle äta något, men de blev nog förvånade när vi förde dem till Meat District i gamla stan. Restaurangen är en av Borgås nyaste och de är samma ägare som äger Sicapelle. Jag och Jonas hade inte heller varit där förut, bara till Sicapelle vilket vi båda tyckt om.

Vi visste inte riktigt vad vi skulle få för mat, men jag hade pratat med Nise som ätit där och läst lite på nätet vad jag hittade om deras mat. Vi tog alltså deras MD all in och vinet också all in. Det betydde 9 olika maträtter och tre olika sorters vin som passade med maträtterna, som vi inte visste vad de var förrän de kom på bordet. Väldigt spännande!

Maten var väldigt god! Vi fick olika sorters chorizon, salami, sniglar, bönsallad, friterad jordärtskocka, benmärg (på bilden), tartar, biff och alla möjliga tillägg till rätterna. Jag vet inte egentligen i vilken ordning de räknades, för de hämtade olika saker på vårt bord som vi sedan fick dela alla tillsammans, så vi hade inte så mycket koll på hur många rätter vi fick egentligen. Maten var sjukt god och alla fat blev nog tomma varefter de hämtade dem till bordet. Till sist fick vi efterrätt som var passligt nog en liten boll med havtornsglass med mandelkexcrumble. Vi såg också Mikko Leppilampi där, haha.

Mätta blev vi och väldigt nöjda med servicen och maten. Vi gick ännu till Paahtimo på en, men sedan var vi nog så mätta att det var skönt att komma hem och falla i säng. Pappa ringde ännu i dag och tackade massor för sin födelsedagsgåva. Det var en upplevelse de tyckte om och de fick smaka på sådant de annars säkert aldrig skulle få smaka på. De var alltså väldigt nöjda och pappa var så tacksam att han sa att han borde fara ner på knä och buga, för så tacksam är han, hihi. Fast det är ett dyrt ställe att äta, så var det helt värt pengarna och speciellt bra kändes det att göra både pappa och Milla så glada och tacksamma. Totally worth every penny <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! :)

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.