måndag 10 februari 2014

HOT & NOT

HOT

Natural beauty before make-up! Jag vill hylla naturlig skönhet och uppmuntra alla tjejer att gå utan smink alltid nu och då! Vi är vackra precis så som vi är och vi behöver inte en massa smink och onaturliga produkter i ansiktet. Jag säger inte att släng all smink ni har, utan att kom ihåg att ni är vackra så som ni är och naturlig skönhet vinner alltid sminkmasken.

Jag tycker tjejer är jätte vackra utan smink och speciellt då de själva känner sig vackra utan smink. Det syns utåt när någon är bekväm med sig själv och känner sig självsäker. Jag tycker inte vi ska behöva smink eller plattångar, för att få oss att känna oss vackra. Allting kommer inifrån.

Jag har själv börjat bli mer och mer säker med mig själv och jag känner mig vacker oberoende har jag just kommit från duschen eller ifall jag har stått och fixat mig framför spegeln i en halv timme. När jag var i Thailand sminkade jag mig ganska sällan, mest då när det var fest och kanske någongång på kvällen ifall vi gick ut och äta. Och då hade vi fotografer hela tiden där och tog bilder på oss. Många fester var på stranden eller vid poolen, så då hade man inte smink eller fixat håret. Först kändes det lite konstigt och obekvämt, för det är så lätt som man blir beroende av sminket speciellt då när man ska bli fotograferad och ska festa, så då vill man ju göra sig lite extra fin. Men efter en tid blev jag van och tyckte inte det spelade så stor roll ifall jag var sminkad eller utan smink.

Jag tycker om att sminka och göra mig lite extra fin ibland, men jag tycker det är viktigt att man visar sin naturliga skönhet också. Så kom ihåg att du behöver inte en massa hårspray, solpuder eller kajal för att vara vacker! Du ÄR vacker!


NOT
En annan sak jag började värdesätta mera under mina fyra veckor i Thailand var mitt liv. Observera ordet mitt. Vem har inte någon gång skvallrat eller kritiserat någon annans livsval? Hur ofta händer inte det när någon har gjort något nytt, spännande, intressant eller tagit ett stort steg i sitt liv så ska någon annan sedan kritisera detta val? Vi människor vill så gärna blanda oss i andras saker och komma med våra åsikter och lösningar som är alltid så mycket bättre.

Jag umgicks med kring 70 personer varje dag och nästan dygnet runt när jag var i Thailand. Det var 70 helt olika personer och personligheter inne i en liten byggnad. Det jag insåg var att vi var alla jätte olika och alla var där pga. olika orsaker. Många gjorde sådana saker där som jag aldrig skulle göra i mitt liv. Men jag ville inte kritisera. Alltså helt ärligt talat så jag tyckte inte det var värt tiden att sitta och skvallra och prata bakom någons rygg. Alla gör så som de vill. Oberoende vad andra tycker och tänker.

Visst skvallrar jag ibland och har mina egna åsikter om många saker, men jag har nog vuxit upp så pass mycket att jag har slutat kritisera alla val någon annan gör. Det är deras liv. Det påverkar inte mig. Det finns ett bra ordspråk som passar också in här "Om du inte har något bra att säga - säg inget alls". Det är inte så svårt att hålla sina åsikter för sig själv.

Koncentrera er på ert eget liv och låt alla andra leva sitt liv och göra sina val. Det är så mycket roligare att leva sitt eget liv än blanda sig i andras.

2 kommentarer:

  1. Så sant båda dera men dedär första just en faktist sååå sant! Själv orkar ja int mejka mej typ aldri just bara då som de e fest eller vi far ut å äta lite finare eller så, å de e ju så skönt att vara utan. Å de e ju faktist snyggast så, eller själv sir ja en utan mejk som en mer självsäker och bekväm mänska en en me ett tjockt lager av olika färger. Sen e de ju no rolit att fixa sej ibland, men då också e ju no naturlit å en lätt mejk de snyggaste. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just de! :) ibland e de roligt att sminka mera o radikalare men då ska de vara någå fest :) annars tycker ja också att naturligare o lättare mejk e snyggare ;) vi e ju redan så snygga så va behöver vi mejk till ;D

      Radera

Tack för din kommentar! :)

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.