onsdag 17 april 2013

MINA MÅL

Tumblr_mlee2u0scn1rvuxy7o1_500_large

48006_352482318196685_536735099_n_large

Tumblr_mleexcvodh1s5tv33o1_500_large
Bilder: weheartit.com

Igen ett inlägg om varför jag tycker om att  träna och strävar till att göra hälsosammare val i kosten. Jag tror många tänker på träning på fel sätt, dvs. som något man gör för att gå ner i vikt. Det gör inte jag. Jag tränar för att få en stark och fit kropp och för att jag ska må bra. Hela min barndom och ungdom har jag haft någon sport jag hållit på med, bl.a. handboll, fotboll, cheerleader och dans. Nu när jag är äldre, så har jag inte en hobby som skulle hålla mig i gång, så därför vill jag gå på gym och ut och springa. Jag är van att motionera och ifall jag stannar upp för länge, så börjar jag må psykiskt dåligt och blir deppig. Kroppen mår inte bra.

Orsaken varför jag försöker göra hälsosammare val med min kost, är för att ifall jag vill ha snabbare och tydligare resultat med min träning, så måste jag göra det. Men jag älskar mat och jag älskar mysiga filmkvällar med godsaker, så det är ändå något jag valt att inte ge upp helt och hållet. Jag vill njuta av livet och jag vill äta just det som jag just då har lust för. Ibland kan det vara pizza, ibland kan det vara sallad.

Jag vet inte om jag har fått några tydliga och synliga resultat med min träning, för jag har ändå aldrig kört helt fullt och koncentrerat endast på träningen och kosten. Jag har haft träningen som en del av min vardag, men ändå inte använt all min tid på det. Jag har fått resultat på gymmet och med mitt springande. När jag springer, så orkar jag längre sträckor och jag har fått en snabbare takt. Jag utvecklas i det hela tiden, för det är något jag vill bli bättre på. I gymmet har jag börjat våga lyfta tyngre tyngder och jag har märkt att jag orkar mycket mera och det ger mig nöje.

Mina mål är alltså:
- bli bättre på löpning
- få en starkare kropp
- få mera synliga muskler
- må bra av träningen

Det är viktigt att ha tydliga mål för sig själv och inte ställa för stora och svåra mål åt sig, som är svåra att nå. Då kanske man tappar lusten och motivationen snabbt. Och kom ihåg att inte jämföra er med andra och deras resultat. Vi är alla olika, så vi kan inte nå samma resultat fast vi tränar lika. Andra får snabba resultat och forlorar mycket vikt, medan andras vikt kanske inte ändras alls men kroppen blir starkare hela tiden. Dessutom är det också skillnad på kroppsform, så oberoende hur du tränar, så kan du aldrig ändra på din kroppsform.

Hoppas mitt inlägg fungerar som motivation och hoppeligen väcker den också lite tankar inom er. Träning är inget som är bara för de som vill gå ner i vikt eller bodybuilders som bygger på muskler. Träning är bra för oss alla oberoende hur vi ser ut, för att träning får vår kropp att må bra! Bara för att någon är smal, betyder inte att den personen har god hälsa och att kroppen mår bra. Kroppen behöver motion oberoende storlek. Kom ihåg det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! :)

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.