lördag 6 april 2013

PROTEINGLASS


Hittade ett recept på en blogg på proteinglass och när det var så enkelt, så tänkte jag att vi nog måste prova! Blev sugen på glass igår kväll, så vi gjorde proteinglass när vi ändå hade av alla ingredienser hemma.

Du behöver:
2-3 äggvitor
en liten burk kvarg/kesella
2 dl proteinpulver


Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa kvargen och proteinpulvret i en skild burk till en jämn smet. Blanda sedan ihop allt och häll det i en gammal glassburk eller något annat som du kan lägga i frysen. Efter 2-3 timmar i frysen är det färdigt att ätas!

Vi använde proteinpulver med jordgubbssmak och sedan tillsatte vi ännu en matsked jordgubbssylt, för att få smak och färg. Det går också bra att använda olika bär, för att ge smak åt glassen!

Gott var det! Vinner inte vanligt glass, men en hälsosammare version, så det är helt okej att äta mera av den här varianten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! :)

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.